8 Haziran 2019 Cumartesi

Yurtdışına Göçle İlgili Zihin Açıcı Linkler

Biliyorsunuz 2019 yılı  başında  New York Times’da Türklerin  ülkelerinden o veya bu sebeple göç etmesine (amiyane tabirle kaçmasına) dair bir yazı yayımlandı. Ve bu çok ses getirdi. Bana gelen maillarda bu makaleye atıfta bulunularak biraz daha yurtdışı konularına girer misin diye istekler var.

Makaleyi şuraya bir koyalım:

NYT zaman zaman her ülke hakkında böyle yazılar yazar. Misal başka bir örneği :

NYT’in yazısı hakkında bir yorum yapmayacağım, politik ajandası olan bir yazı ve ben politikadan hiç anlamam, benim blog’un işi değil, ben kariyer üzerine yazıyorum. Kariyer icin yurtdışına açılmayı seçen biriyim sebebi ise ulkemde çalıştığım kurumun giderek küçülmesi ve kariyer olanaklarının azalması. Piyasada ise beklentilerime göre bir imkan bulamamış olmam. Zengin bir aileden gelmiyorum ve calışmam lazım, bu sebeple kariyerimi nerede devam ettirebilirsem ve nerede sürdürülebilir gelir edersem oraya giderim, su an bu durum UAE’de geçerli benim için. Yarın Panama olur, öbür gün Filipinler olur sonra tekrardan ülkem olur fark etmez…

Konuyla ilgili netteki güncel yazıları aşağıya derledim, her tür görüşten var.

Eğitim icin gitme yazilari:







Temelli Gitmek hakkında yazılar:




NYTdaki makalenin karşısında olanların karşı görüş yazıları:




Gideceğim diyorsanız benim yol yöntem gösteren ama “reality hurts” tadındaki eski yurtdışı yazılarıma bakmayı unutmayın. Umarım linkler yardımcı olur.

Herkese sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder